ČO ZMENILO PARKOVANIE V PRIEVIDZI

22.01.2013 Prievidza

Koncom roka 2012 sa niekoľko obyvateľov postavilo proti novému vodorovnému značeniu, ktoré vyznačovalo parkovacie plochy v centrálnej parkovacej zóne na Krátkej ulici. Podľa vyjadrení niektorých ľudí, „parkovacie miesto na chodníku je neskutočná arogancia. Mesto radšej stavia prekážky pre chodcov a cyklistov namiesto toho, aby podporovalo alternatívy voči autám,“

Odhliadnuc od faktu, že vodorovné dopravné značenie je plne v súlade s normami a platnou legislatívou môžeme povedať, že parkovanie na Krátkej ulici pri autobusovej stanici sa výrazne zlepšilo.
Ako sme verejnosť informovali už koncom roka 2012, vykonávali sme prieskum nového parkovacieho systému. Z tohto výskumu máme exaktné čísla a presné závery, z ktorých vychádzajú naše vyjadrenia ako aj ďalšie smerovanie v oblasti parkovania. Vďaka týmto exaktným záverom chceme poukázať, že v porovnaní so stavom pred spustením spoplatneného parkovania sa situácia s parkovacími miestami na Krátkej ulici zlepšila a chodcov v žiadnom prípade nové značenie neobmedzuje, práve naopak. Nový parkovací systém chráni chodcov, taktiež zvyšuje bezpečnosť v cestnej premávke a v neposlednej miere zvyšuje estetický vzhľad verejného priestoru.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta
 
 

Vyberte región